El nostre canal de comunicacions i denúncies

De conformitat amb la normativa aplicable, la directiva europea Whistleblowing i la Llei de Protecció a la Informant publicada en el BOE el 21 de febrer de 2023, Basetis posa a la disposició de totes les seves parts interessades un canal de comunicació perquè tant els empleats, clients o proveïdores puguin reportar comportaments, situacions poc ètiques o irregularitats.

Propòsit

Per a Basetis el més important la seva les persones, així que aquest canal és un pilar bàsic per a fomentar els valors que la nostra cultura empresarial promou, com ho són la igualtat, la justícia i l’equitat.

Coneix Ithikios!

Així es diu el nostre canal i està dissenyat i gestionat de manera segura per a garantir la confidencialitat de la identitat de l’informant i de qualsevol altra persona esmentada en la comunicació, i de les actuacions que es desenvolupin durant la tramitació d’aquesta, respectant en tot moment la protecció de les dades personals impedint l’accés de personal no autoritzat.

El sistema permet que la comunicació sigui totalment anònima. Basetis no permetrà en cap cas que s’adopti cap mena de represàlia contra els informants que comuniquen a través d’aquest canal els fets que puguin ser incompliments normatius d’acord com el que s’estableix en la legislació vigent.

Com funciona el canal?

Accedeix a l’URL i a continuació, hauràs de fer clic en el botó “Comunicar problema”. A través d’aquesta pantalla inicial pots consultar l’estat de la incidència, enviar i rebre missatges, i a més si tens dubtes tens una secció de “Preguntes freqüents”.

Pas 1

‘Iniciar’
1) T’apareixerà una llista d’exemples de situacions que pots comunicar, hauràs de triar la que correspon.

2) Indica si sospites d’una persona

3) Has d’acceptar els termes i condicions d’ús per a poder avançar.

No apareix en el llistat? Don’t worries! Marca la casella ‘un altre’ i especifica el tema que desitges comunicar.

 

Pas 2

‘Informació’
1) Indica el vincle que tens amb Basetis

2) Si vols que la denúncia sigui anònima marca “Sí”, en cas contrari hauràs d’emplenar el teu nom, cognom, el teu correu electrònic i el teu telèfon de contacte.

Avís!

Tot el que té un asterisc vermell és opcional.

Si has indicat que no vols que sigui anònima la teva denúncia, però en avançar decideixes canviar d’opinió, en retrocedir no et deixés avançar de nou si no indiques el teu correu, per la qual cosa has de començar de nou i ingressar de nou al canal. (Opss -.-)

Pas 3

‘Detall’
1) Has d’indicar a la persona/es que són objecte de la comunicació

2) Si ja has comunicat amb anterioritat el succeït a alguna persona pertanyent a l’àrea de Global o al teu facilitador hauràs d’indicar-ho també.

3) Si tens coneixement que hi ha testimonis has d’indicar-ho.

Comença a escriure…!
A continuació, redacta que ha passat i què és el que vols comunicar.

Avís!, coses a tenir en compte…

La redacció del text de la teva comunicació ha de contenir com a mínim 100 caràcters.

Qualsevol evidència que tinguis pots adjuntar-la com a informació addicional, ens ajudarà al moment de gestionar la denúncia.

 

Pas 4

“Confirma la teva denúncia”
Una vegada arribats a aquest punt el sistema et demanarà una “clau d’accés”.

Això és MOLT IMPORTANT perquè és el que et permetrà consultar la teva incidència juntament amb el codi de la denúncia.

Anota el teu codi…!

Avís!

Sense la clau generada anteriorment i aquest codi no podràs consultar la teva denúncia, així que no oblidis anotar-lo!

Protecció de dades personals

Responsable del tractament:

Base Technology & Information Services SLU (d’ara endavant BASETIS), amb domicili en ​​Casa Milà – La Pedrera, passeig de Gràcia 92, 1r 1a i CIF B65208183.

Finalitat:

Aquest canal de denúncies té la finalitat que BASETIS gestioni la notificació de les denúncies rebudes, realitzi la recerca dels fets denunciats i adopti les mesures correctives pertinents.

Si la denúncia fos anònima no es durà a terme cap tractament de dades personals. No obstant això, si fos el cas que facilita, de manera voluntària, dades personals que permetin la seva identificació, BASETIS tractarà, tant la denúncia com les dades que eventualment facilito, amb les finalitats anteriorment descrites, així com, addicionalment i, cas que resulto d’aplicació, per a informar-lo sobre el resultat del procediment.

Destinataris:

Les dades personals seran tractades de manera confidencial i no seran comunicats a cap tercer, tret que resultessin imprescindible per a la recerca dels fets denunciats.

Legitimació:

La base jurídica que legitima aquest tractament se’l complimenta de les obligacions legals que resulten d’aplicació a BASETIS.

Termini de conservació de les dades:

Les dades seran tractades com les finalitats indicades durant el termini necessari per a la seva recerca conforme al que s’estableix en la normativa vigent.

Drets dels interessats:

En tot moment podrà exercir, sempre que resultés d’aplicació, els seus drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat amb relació a les dades personals que hagi facilitat, a través de correu postal a l’adreça indicada, acreditant prou la seva identitat, i identificant-se com a usuari del formulari de canal de denúncies de BASETIS.

En cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades, podrà interposar una reclamació davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es) o davant el delegat de Protecció de Dades de BASETIS (dpo[a]basetis.com).