Contact tracing

Solucions de suport del desconfinament

Contact tracing

Una eina per prevenir el contagi per covid-19 entre les persones de l’organització respectant la seva privacitat i seguretat.

El problema

La covid-19 planteja tres estats de salut en una persona: no infectada, infectada sense símptomes i infectada amb símptomes. L’exposició d’una persona no infectada a qualsevol dels altres dos casos suposa un risc tant a l’hora de contraure el coronavirus com de transmetre’l a altres persones. Aïllar-se és el millor aliat per frenar l’expansió, però el problema sorgeix en les primeres fases de la infecció o en els casos asimptomàtics. Sense mostrar símptomes ni ser-ne conscient, una persona que ha agafat el virus pot transmetre’l a d’altres.

La solució

La tecnologia de codi obert DP3T, de les sigles angleses de rastreig de proximitat descentralitzat per preservar la privacitat, permet a les persones usuàries generar i compartir informació totalment anònima sobre l’exposició al virus. Dissenyades idealment per ser llançades per les autoritats sanitàries, les apps DP3T poden utilitzar-se en entorns corporatius i se’ls poden incloure ajustaments i noves funcions, sense obviar els objectius del projecte de codi obert.

Algunes característiques d’aquesta solució són:

D’ús voluntari

Qualsevol persona pot decidir si utilitzar-la o no.

Responsabilitat mútua

Com més mòbils la incorporin, més persones estaran protegides.

Protecció

La informació s’actualitza en tot moment, per poder protegir-se com més aviat millor.

Privacitat garantida

La recopilació, l’anàlisi i la transferència de dades és segura i totalment anònima.

Com funciona

Els dispositius mòbils amb aquesta funcionalitat emeten missatges aleatoris cada pocs minuts. Els mòbils de dues persones reunides intercanvien aquests codis entre si i els emmagatzemen.

Si una d’aquestes persones dona positiu en covid-19, ho comunica a través de l’aplicació de mòbil. Els mòbils que han intercanviat missatges amb aquest en els últims catorze dies detecten la quantitat de missatges compartits i associats anònimament a un cas positiu de covid-19. Com més missatges hagin compartit, major ha estat el temps d’exposició i, per tant, el risc, i per això l’app notifica aquest risc i recomana a aquesta persona passar una quarantena preventiva.

Cerques una solució?

Explica’ns el que necessites. Escriu-nos a través d’aquest formulari i t’oferirem la solució que millor s’ajusti a la teva necessitat.


    Informació bàsica sobre protecció de dades (RGPD)

    T'informem que les dades personals que facilitis seran tractades per BASE TECHNOLOGY & INFORMATION SERVICES SLU (Basetis) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i el tractament de les dades és per a donar resposta a la consulta realitzada, així com per a l'enviament d'informació sobre els serveis del responsable del tractament. Les dades només seran conservades durant el temps necessari per a complir amb les finalitats descrites, i no se cedeixen a tercers, excepte obligació legal. La legitimació del tractament és el teu consentiment com a interessat. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades a través del correu electrònic: dpo@basetis.com, així com a presentar una reclamació davant l'autoritat de control. Pots consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra política de privacitat.