Cas d’èxit

Servei de gestió integral

d’enginyeria de dades

El repte

L’empresa és enfocada a oferir transparència i energia elèctrica 100% verda. En els darrers anys, la companyia ha experimentat un creixement molt ràpid i les solucions tecnològiques que suportaven la seva activitat han patit un estrès considerable, a causa de l’augment del volum d’operacions.

D’altra banda, l’empresa vol orientar la seva manera de prendre decisions cap a un model datacèntric, basat en algorismes de machine learning, analítica avançada i visualització de grans volums d’informació.

Els objectius

Ajudar a la seva transició cap a un model datacèntric on les dades juguin un paper rellevant i les decisions de negoci estiguin ben recolzades per aquestes.

Com ho hem fet?

L’equip d’enginyeria de dades de Basetis s’ha encarregat d’optimitzar i refactoritzar els principals processos de dades de l’empresa per adaptar-los a les necessitats actuals i a les futures.

S’han utilitzat eines open-source com Python o Airflow, amb una arquitectura 100% cloud. També hem començat a introduir bones pràctiques de Data Quality i de Data Governance, dissenyant el futur Data Lake de la companyia.

Els resultats

Amb la millora de la qualitat de les dades i el rendiment dels processos hem aconseguit atreure més clients, fer millors prediccions per les compres d’energia al mercat, millorar el coneixement sobre el perfil dels clients i oferir millors productes o serveis.