Cas d’èxit

Sistema de control de la Zona de Baixes Emissions (ZBE)

El repte

Una companyia de referents globals en la construcció i desenvolupament d’infraestructura disposa d’una plataforma de gestió de la mobilitat urbana. Des de Basetis hem col·laborat amb ells per evolucionar el mòdul Telesto dintre d’aquesta plataforma, aquest mòdul gestiona els accessos vehiculars dintre de les ciutats.

Objectius

Desenvolupament del programari de control d’accés de vehicles per zones de baixes emissions — ZBE, entorns d’interès protegit i altres àrees d’accés restringit. El sistema connecta amb les càmeres de zona per poder identificar les deteccions de trànsit, passant a avaluar i gestionar possibles infraccions de les normes establertes.

Com ho hem fet?

S’ha dissenyat una arquitectura que permet desplegar a client un driver de connexió a les càmeres de control de la circulació, i que enriqueix la informació per traslladar-la al servei del client on es processa la informació segons les regles i parametritzacions definides. El sistema s’ha desenvolupat en Java i Angular, aplicant principis SOLID de programació orientada a objectes.

Per mantenir la seguretat de la informació les connexions entre els diferents blocs (càmeres-driver-Telesto) viatja xifrada i seguint protocols de seguretat.

Resultats

El client té com a negoci la venda del seu sistema integral per a la gestió intel·ligent del trànsit i la mobilitat en tecnologia cloud i hem col·laborat amb ells en la construcció del mòdul encarregat del control d’accessos a les ciutats.